Magyar a világ legjobb pizzakészítői között

Magyar a világ legjobb pizzakészítői között

Május második hetében három napon keresztül zajlott Pármában a világ legnagyobb pizzavilágbajnoksága, a Campionato Mondiale Della Pizza elnevezésű verseny 26. évada, amelyen 38 ország 730 indulója mérette meg magát – köztük Szabadfi Szabolcs. Az egyetlen magyar...
Magyar kézműves sör reklámozza Budapestet külföldön

Magyar kézműves sör reklámozza Budapestet külföldön

Szinte egyszerre mutatják be Budapesten és Berlinben a Duke of Budapest nevű magyar kézműves sört, ami a külföldön is komoly sikereket elért Mad Scientist és az Élesztőből kinőtt Yeast Wörks sörfőzde közös alkotása. A magyar sörszakma az utóbbi években kinyílt a világ...
Hazai és külföldi kedvencek a 25. Szigeten

Hazai és külföldi kedvencek a 25. Szigeten

Az 1993-ban Diáksziget néven indult rendezvény az elmúlt években Európa legjobb nagyfesztiválja és az ország legfontosabb turisztikai attrakciója lett, és folyamatosan fejlődik, minden téren. Idén augusztus 9-16. között világsztárokkal és egyedi látványvilággal várja...
Megjelent a Vendéglátás májusi száma

Megjelent a Vendéglátás májusi száma

Májusban szétnézünk a barbecue és a szmokerek egyre népszerűbb világában, valamint a megunhatatlan fagylaltok legfrissebb trendjei között, bemutatjuk a kávé harmadik hullámát, mérlegeljük a kalóriákat. Csapody Balázs a Pannon Gasztronómiai Akadémia terveibe avat be,...
Emulziók a konyhában

Emulziók a konyhában

Sok más étel mellett, egy világszerte népszerű emulzió legendája is a háborúhoz kötődik: 1756-ban Richelieu hercege elfoglalta a britektől a Mallorca melletti Menorca-szigetén álló Mahon városát. A győzelmi ünnepen a herceg szakácsa tojássárgájából és tejszínből...
Gyenesdiási a Balaton Fagyija

Gyenesdiási a Balaton Fagyija

A Nyitott Balaton programsorozat keretében kihirdették a Balaton Fagyija immáron negyedik versenyének győztesét. A vándorserleget 2017-ben a gyenesdiási Bringatanya Fagyizó birtokolhatja „Festeticsék Mandulás Csókja” című kreációjuknak köszönhetően. A négytagú zsűri...
Pohner Ádámmal folytatódik a Séfműhely

Pohner Ádámmal folytatódik a Séfműhely

A mindig remek hangulatú Séfműhelyek immáron a Coninvest védjegyévé váltak, a tudásra (is) éhes szakma pedig már jó előre beírja naptárába a gasztroműhely soron következő időpontját – május 16-án Pohner Ádám invitálja „véres kalandokra” az érdeklődőket. A mindössze 24...
Tombol a versenyszezon

Tombol a versenyszezon

Tavasz van, a versenyek időszaka. Szinte minden jelentősebb italmárka megrendezte már az országos bajnokságot, és a győztesek javában készülnek a nemzetközi versenyekre. Körképünkben Gózon Péter és Lukács Roland bartender, valamint Horváth Máté és Tüü Péter sommelier...