2017.05.14. | Céghírek, Hírek
Ünnepélyes keretek közt, a kormány és a megye vezetőinek jelenlétében adták át Magyarország egyik legmodernebb, környezettudatos szirupkeverő technológiáját és csarnokát május 12-én, Kékkúton, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. telephelyén. A nagy múltú cég...
2017.05.12. | Események, Hírek
Május második hetében három napon keresztül zajlott Pármában a világ legnagyobb pizzavilágbajnoksága, a Campionato Mondiale Della Pizza elnevezésű verseny 26. évada, amelyen 38 ország 730 indulója mérette meg magát – köztük Szabadfi Szabolcs. Az egyetlen magyar...
2017.05.12. | Hírek, Italsor
Szinte egyszerre mutatják be Budapesten és Berlinben a Duke of Budapest nevű magyar kézműves sört, ami a külföldön is komoly sikereket elért Mad Scientist és az Élesztőből kinőtt Yeast Wörks sörfőzde közös alkotása. A magyar sörszakma az utóbbi években kinyílt a világ...
2017.05.12. | Események, Hírek
Az 1993-ban Diáksziget néven indult rendezvény az elmúlt években Európa legjobb nagyfesztiválja és az ország legfontosabb turisztikai attrakciója lett, és folyamatosan fejlődik, minden téren. Idén augusztus 9-16. között világsztárokkal és egyedi látványvilággal várja...
2017.05.11. | Vendéglátás Akadémia
Május 11-én a Holiday Inn Budapestben a Vendéglátás magazin szervezésében megvalósuló road-show idei első állomásán résztvevők élelmiszerbiztonságról, üzemeltetésről, trendekről, koktélokról, kávékról és számos egyéb témáról hallhattak izgalmas előadásokat. Az...
2017.05.10. | Céghírek, Hírek
Májusban szétnézünk a barbecue és a szmokerek egyre népszerűbb világában, valamint a megunhatatlan fagylaltok legfrissebb trendjei között, bemutatjuk a kávé harmadik hullámát, mérlegeljük a kalóriákat. Csapody Balázs a Pannon Gasztronómiai Akadémia terveibe avat be,...
2017.05.10. | Alapanyagok, Hírek
Sok más étel mellett, egy világszerte népszerű emulzió legendája is a háborúhoz kötődik: 1756-ban Richelieu hercege elfoglalta a britektől a Mallorca melletti Menorca-szigetén álló Mahon városát. A győzelmi ünnepen a herceg szakácsa tojássárgájából és tejszínből...
2017.05.10. | Események, Hírek
A Nyitott Balaton programsorozat keretében kihirdették a Balaton Fagyija immáron negyedik versenyének győztesét. A vándorserleget 2017-ben a gyenesdiási Bringatanya Fagyizó birtokolhatja „Festeticsék Mandulás Csókja” című kreációjuknak köszönhetően. A négytagú zsűri...
2017.05.10. | Hírek, Konyha
A mindig remek hangulatú Séfműhelyek immáron a Coninvest védjegyévé váltak, a tudásra (is) éhes szakma pedig már jó előre beírja naptárába a gasztroműhely soron következő időpontját – május 16-án Pohner Ádám invitálja „véres kalandokra” az érdeklődőket. A mindössze 24...