Több prémium sör fogyott tavaly

Több prémium sör fogyott tavaly

2016-ban a magyar sörgyárak értékesítése 2,5 százalékkal nőtt, az 1700 embert foglalkoztató gyártók eladásait főként a növekvő export húzta. A Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ) által közölt sörpiaci mutatók szerint 2016-ban összesen 6,7 millió hektoliter sört...
Hungarikum az Egri Bikavér és a tiszai halászlé

Hungarikum az Egri Bikavér és a tiszai halászlé

Az egri várban borászok részvételével tartott sajtótájékoztatón taps fogadta, amikor Fazekas Sándor FM-miniszter bejelentette: hungarikum lett az Egri Bikavér. A Hungarikum Bizottság további döntései értelmében a Hungarikumok Gyűjteményébe került a Kodály-módszer, a...
Pesti István a Séfműhelyben

Pesti István a Séfműhelyben

A Coninvest két éve indította útjára kezdeményezését, amelynek keretében az ország vezető séfjei osztják meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel. Idén szintén négy neves szakember – sorrendben Pesti István, Pohner Ádám, Palágyi Eszter és Tischler Petra – várja a...
Országtorták: ők a döntősök

Országtorták: ők a döntősök

A zsűri kiválasztotta a XI. Magyarország Tortája és Cukormentes Tortája versenybe jutott öt-öt döntőst, akiket március 27-én a Zila cukrászdában az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Szövetsége közösen mutatott be. A szakemberek...
Mentés másként – konferencia a fenntarthatóságról

Mentés másként – konferencia a fenntarthatóságról

Vajon miért fontos egy felelősségvállalásról szóló konferencia a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak? Elterjedt tévhit, hogy a nagyvállalati, azon belül is leginkább a multik “reszortja” a felelős működés, a felelősségvállalás. Pedig a mikro-, kis-és...
Ifjúsági Sommelier VB neves zsűrivel

Ifjúsági Sommelier VB neves zsűrivel

A Chaine des Rotisseurs világszervezet évente rendez világbajnokságot a nemzeti versenyek győzteseinek, az ifjú sommelier és szakács tehetségek fejlődésének támogatása és nemzetközi megmérettetése céljából. Az idei sommelier világversenynek szeptember 29-30-án...
Egri gasztrotúrán az MVI küldöttsége

Egri gasztrotúrán az MVI küldöttsége

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete rendszeresen szervez gasztrotúrákat tagjainak, hogy személyes impulzusokat szerezhessenek a bor és a gasztronómia új vagy megújult, figyelemre méltó színhelyein. A tavaszi kiránduláson résztvevők Egerbe látogattak el március 22-én,...
Thai ízek a Buddha-Barban

Thai ízek a Buddha-Barban

Januárban India, március végén pedig Thaiföld kerül terítékre a Buddha-Bar Budapestben. Ossama Kutaini, a ház séfje ezúttal prágai kollégája, Lukáš Želechovský közreműködésével idézi meg az egzotikus ország ízeit Budapesten. A két séf remekült egymásra talált, közös...
Telt ház a magyar standnál a ProWein-en 

Telt ház a magyar standnál a ProWein-en 

Magyarország megújult formában mutatkozott be a világ első számú nemzetközi borkiállításán, a ProWein-on, ahol a világ legfontosabb szakemberei találkoztak. A rendezvényen a magyar közösségi standon 19 hazai borászat jelent meg a Magyar Turisztikai Ügynökség...
Gasztronómiai társelnök és új elnök az MSZÉSZ-nél

Gasztronómiai társelnök és új elnök az MSZÉSZ-nél

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének március 21-i rendkívüli közgyűlésén, a Mercure Buda szálloda konferenciatermében a küldöttek elnöknek választották Könnyid Lászlót, gasztronómiai társelnöknek Hamvas Zoltánt és általános alelnöknek Flesch Tamást. A...