Tarcal is saját bort készít

Tarcal is saját bort készít

Több Tokaj-hegyaljai település után a borvidék legdélebbi pontján fekvő Tarcal is úgy döntött, közös termelői borban mutatja meg dűlőinek sajátos arculatát, ám településbor-filozófiája eltér a mádi vagy a tállyai összefogással született borokétól. Míg Mádon, Tállyán...
Elkészült az Egytőről kékfrankosa

Elkészült az Egytőről kékfrankosa

Elkészült a tavaly év végén létrejött kezdeményezés, az Egytőről első, közös bora, amely a Doblo Wine & Bart, a 0,75 bistrót, a Palackot, az Andante Borpatikát, a Köz’Pontot, az ETAP Wine Bart, a Tasting Table-t, a VinoPiano Borbárt, továbbá a Bortársaságot, a...
Tarolt a Mad Scientist a Főzdefeszt-Flyerz díjátadón

Tarolt a Mad Scientist a Főzdefeszt-Flyerz díjátadón

A Főzdefeszt, a Flyerz Magazin és a Magyar Fesztivál Gasztronómiai Egyesület március 30-án adta át az Élesztő Cask Ale Barjában az év legrangosabb kézműves sörös díjait a TOP 20 Kézműves Sörfőzde kiadvány megjelenése alkalmából. A kézműves sörös szakma hagyományosan...
Rövidfilmben mesélnek Budapestről a Baraka tulajdonosai

Rövidfilmben mesélnek Budapestről a Baraka tulajdonosai

A Baraka étterem tulajdonosai videóban vallanak arról, miért is fogta meg őket az ezredfordulón Budapest és a város éledező gasztronómiai élete. A város képét erősítő imázsfilmnek is beillő rövid videóban megelevenedik mindaz, amibe egykoron Leora és David, a...
Furmintok dominálnak a külügyi borválogatásban

Furmintok dominálnak a külügyi borválogatásban

Bemutatták a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 2017-es borválogatását: idén a magyar borokat 26 pincészet 26 fajta bora képviseli majd a világban, 142 magyar külképviseleten. A borok idén ismét három minőségi kategóriában – grand superior, superior és classic –...
Tavaszi ízek a Demeter Chocolate-nál

Tavaszi ízek a Demeter Chocolate-nál

A Demeter Chocolate izgalmas új szortimenttel jelentkezik, a tavaszt már az új díszdobozos csokoládék jellemzik, amelyben számtalan ízzel találkozhatnak a vásárlók, elsősorban a szezon sztárjaival, a levendulás, epres-citromfüves, meggyes-kardamomos és a – már...
Gundel Ferencre emlékeztek

Gundel Ferencre emlékeztek

Teltházas érdeklődés mellett zajlott a Gundel Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából szervezett konferencia „Ízelítő a gasztronómia oktatásunk múltjából és jelenéből” címmel március 28-án a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Az intézmény Kereskedelmi,...
Kreativitás a szifonból

Kreativitás a szifonból

A Mezzo Kuzin konyhaklub adott otthont annak a séfek számára szervezett, interaktív gourmet workshopnak, amit a Rill&Son szervezett, az ISI gyár új, professzionális képviselőjeként. Március 28-án két csoportban látták vendégül a szakembereket, hogy ne csak működés...
Telt házat vonzottak a tokaji borok

Telt házat vonzottak a tokaji borok

A Winelovers Tokaji Március Nagykóstolóján közel ezer látogató több mint 1300 palack bort fogyasztott el. A sétáló kóstolón mintegy 70 pincészet 160-nál is több különböző tokaji bora, az aszú különteremben pedig további 40, öt- és hatputtonyos tétel volt elérhető. A...
Badacsony ismét a New Yorkban

Badacsony ismét a New Yorkban

Kóstolt már 1967-es évjáratú kéknyelűt, 1978-as furmintot, esetleg héjon áztatott szürkebarátot? Április 5-én megteheti – a Badacsonyi Borvidék színe-java ugyanis ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be a New York Palotában. Badacsonytomaj, a borvidék...