A tavasz hírnöke: Hú!Svét

A tavasz hírnöke: Hú!Svét

A vidéki gasztrorendezvények között sokszor találkozunk a SVÉT csoportosulás valamelyik eseményével, amelyek közül vitathatatlanul a legkedveltebb – a „nagy” SVÉT mellett – a Hú!Svét Palkonyán, amit idén április 22-23-án rendeznek. Gyönyörű táj, tiszta levegő, kedves...
Stagnált a román sörfogyasztás

Stagnált a román sörfogyasztás

2016-ban nem változott a sörfogyasztás Romániában, így tavaly fejenként átlagban 80 liter sört fogyasztottak a romániai sörgyártók egyesületének adatai szerint. A Ziarul Financiar című gazdasági-pénzügyi napilap által közölt adat szerint tavaly 15,8 millió hektoliter...
Mennyei páros – sajt és sör

Mennyei páros – sajt és sör

Elérkezett az ideje, hogy leszámoljunk azzal a téves nézettel, hogy sajtoknak csak borok lehetnek méltó kísérői. Ez régebben sem volt igaz, a kraft forradalma pedig olyan sörválasztékkal ajándékozta meg a gasztronómiát, hogy nem egy szakember és amatőr gasztronauta...
Gasztronómiai év Lettországban

Gasztronómiai év Lettországban

Idén Riga és a környező Gauja Nemzeti Park nyerte el a European Region of Gastronomy, vagyis az európai gasztronómia régiója címet, a dán Aarhus-szal és Lombardiával karöltve. Lettországba azonban nem csupán konyhaművészete miatt érdemes utazni. A Wild at Palate...
Húsz éves a Kopar

Húsz éves a Kopar

Bár 1997-ben jelent meg az első Kopar Cuvée, ezidáig mindössze 13 évjárata készült, hiszen csak kiemelkedő évek terméséből házasítható. A termőterületéről elnevezett bor aktuális évjáratának előjegyzése most indul. A Gere Attila Pincészetéből származó Kopar számos...
Megjelent a Vendéglátás magazin április száma

Megjelent a Vendéglátás magazin április száma

Április számunkban új sorozatot indítottunk ember és alkohol kapcsolatáról, felfedjük az emulziók készítésének tudományos háttérét, sörökhöz ajánlunk sajtokat, bemutatjuk az italos világversenyekre utazó szakembereket, körbenézünk a fine dining séfek „hétköznapibb”...
Kóstolótúrák a Street Food Éjszakáján

Kóstolótúrák a Street Food Éjszakáján

Negyedik alkalommal jelentkezik május 19-én a budapesti Street Food Éjszakája, melynek célja, hogy megmutassa, mire képes a magyar street food, hol tart ma az irányzat és milyen újdonságokkal találkozhatunk az eddig megszokott kedvencek mellett. Ezen az estén –...
Food truckok és majális

Food truckok és majális

Családi programokkal színesített majálist szervez a Food Truck Show és a Kincsem Park május 5 és 7 között. ahol a gyerekeket többek között óriáskörhintával, állatsimogatóval és a Hungaroring miniringjével várják, miközben folyamatosan zajlik majd az agár- és...
Ezek a legjobb szilvapálinkák

Ezek a legjobb szilvapálinkák

Harminc szilvapálinka került nagyító alá a NÉBIH legújabb Szupermenta terméktesztjén. Az érzékszervi és kedveltségi vizsgálat mellett a hatóság laboratóriumaiban ezúttal is megmérték a biztonsági szempontból fontos paramétereket, és végül egy esetben kellett...
Sörvonatok a Fűtőházból

Sörvonatok a Fűtőházból

Alig egy éve indult el a Fűtőház Sörfőzde, de máris arany- és ezüstérmet nyert a Dublin Craft Beer Cup-on. Söreik eddig csak üveges kiszerelésben voltak elérhetőek, mostantól azonban csapolva is kaphatóak. A Fűtőházban minden a vasútról szól, így április 7-i...