Tokajba és Encsre kirándultak a MÉSZ-tagjai

Tokajba és Encsre kirándultak a MÉSZ-tagjai

A Magyar Éttermi Szövetség az április 25-i értekezletre tokaji kirándulást szervezett a tagoknak, amelynek első állomásaként az Első Mádi Borházat látogatták meg. Itt megismerkedtek a cég szervezeti felépítésével és vezető, a vendéglátásban is forgalmazott boraikkal....
Gourmet Fesztivál: külföldi sztárok és a hazai élvonal

Gourmet Fesztivál: külföldi sztárok és a hazai élvonal

A magyar gasztrokultúra immár legnagyobb fesztiválja idén túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is felvonultatja, többek közt szlovén és lengyel sztárséfekkel – és más újdonságokkal is készülnek a szervezők. Május 18-21....
A két Hunyadi Budán

A két Hunyadi Budán

Az I.kerületi Hunyadi Lakásbisztró és Kézműves Söröző után megnyílt a „kistestvér”, a Hunyadi Gasztroműhely a Retek utcában is, újabb lehetőséget kínálva a budai BBQ- és sörkedvelőknek. Itt, az elődök hagyományait folytatva, napi menüt is lehet kapni délben 1300...
Öt kategóriában nevezhetnek az Országos Borversenyre

Öt kategóriában nevezhetnek az Országos Borversenyre

Elindult a nevezés az Országos Borversenyre. A 38. alkalommal megrendezett hazai megmérettetés nemcsak a minőségi borok termelőinek kíván pozitív visszajelzést adni, hanem egyedülálló lehetőséget is nyújt a díjnyertes tételeknek a szereplésre itthon és külföldön...
Áprilisi tél: nincs veszélyben a szőlőtermés

Áprilisi tél: nincs veszélyben a szőlőtermés

A hirtelen jött áprilisi havazás hiába látványos, a száraz fagyok sokkal inkább jelenthetnek veszélyt a szőlőtermésre – nyugtatja meg az aggódókat a Borháló közleménye. Szívfacsaró látvány, ahogy jeges szél tépi a virágba borult gyümölcsfákat, ahogy szűnni nem akaróan...
Közép-európaivá válik a Gault&Millau

Közép-európaivá válik a Gault&Millau

Megszűnik jelenlegi formájában a Gault&Millau Magyarország gasztronómiai kalauz és idén télen kibővült, regionális kiadványként jelenik meg, Gault&Millau Central Europe Restaurant Guide címen. A szervezeti átalakulással egy időben Molnár B. Tamás lemondott...
Mozgalmas év után tanulmányt készít az MVI

Mozgalmas év után tanulmányt készít az MVI

Sikeres, programokban gazdag évet zárt a Magyar Vendéglátók Ipartestülete – állapította meg Kovács László elnök az április 19-én tartott éves közgyűlésén. A napirendek között szerepelt a programokban, tárgyalásokban, támogatásokban igencsak gazdag tavalyi év...
Tíz teremként újult meg a Kempinski rendezvényszintje

Tíz teremként újult meg a Kempinski rendezvényszintje

A Kempinski Hotel Corvinus földszintjének 2013-as átalakítása után határozták el a szálloda vezetői, hogy a rendezvényszintet is a legújabb, leginnovatívabb megoldásokkal újítják meg. A március végén befejeződött munkálatok eredményeként a szálloda első emelete immár...
Bemutatkozott a BalatonBor új évjárata

Bemutatkozott a BalatonBor új évjárata

Budapesten, a DiVino Gozsduban a borászok április 18-án személyesen mutatták be a tó körüli összefogás jegyében elkészült BalatonBor második évjáratát, amelyet összesen 24 pincészet készített. Budapest és a Balaton között számos hasonlóság van, ezek közül a...