2017.04.25. | Céghírek, Hírek
A Magyar Éttermi Szövetség az április 25-i értekezletre tokaji kirándulást szervezett a tagoknak, amelynek első állomásaként az Első Mádi Borházat látogatták meg. Itt megismerkedtek a cég szervezeti felépítésével és vezető, a vendéglátásban is forgalmazott boraikkal....
2017.04.25. | Hírek, Vendéglátás Akadémia
Ingyenes edukációs workshopra várjuk a gasztronómiában dolgozó kollégákat: éttermi vezetőket, chéfeket, baristákat és felszolgálókat. Május 11-én Budapesten és május 17-én Siófokon tartjuk az országos road show tavaszi rendezvényeit A részvétel ingyenes, de előzetes...
2017.04.24. | Események, Hírek
A magyar gasztrokultúra immár legnagyobb fesztiválja idén túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is felvonultatja, többek közt szlovén és lengyel sztárséfekkel – és más újdonságokkal is készülnek a szervezők. Május 18-21....
2017.04.23. | Céghírek, Hírek
Az I.kerületi Hunyadi Lakásbisztró és Kézműves Söröző után megnyílt a „kistestvér”, a Hunyadi Gasztroműhely a Retek utcában is, újabb lehetőséget kínálva a budai BBQ- és sörkedvelőknek. Itt, az elődök hagyományait folytatva, napi menüt is lehet kapni délben 1300...
2017.04.21. | Hírek, Italsor
Elindult a nevezés az Országos Borversenyre. A 38. alkalommal megrendezett hazai megmérettetés nemcsak a minőségi borok termelőinek kíván pozitív visszajelzést adni, hanem egyedülálló lehetőséget is nyújt a díjnyertes tételeknek a szereplésre itthon és külföldön...
2017.04.21. | Hírek, Italsor
A hirtelen jött áprilisi havazás hiába látványos, a száraz fagyok sokkal inkább jelenthetnek veszélyt a szőlőtermésre – nyugtatja meg az aggódókat a Borháló közleménye. Szívfacsaró látvány, ahogy jeges szél tépi a virágba borult gyümölcsfákat, ahogy szűnni nem akaróan...
2017.04.20. | Céghírek, Hírek
Megszűnik jelenlegi formájában a Gault&Millau Magyarország gasztronómiai kalauz és idén télen kibővült, regionális kiadványként jelenik meg, Gault&Millau Central Europe Restaurant Guide címen. A szervezeti átalakulással egy időben Molnár B. Tamás lemondott...
2017.04.20. | Céghírek, Hírek
Sikeres, programokban gazdag évet zárt a Magyar Vendéglátók Ipartestülete – állapította meg Kovács László elnök az április 19-én tartott éves közgyűlésén. A napirendek között szerepelt a programokban, tárgyalásokban, támogatásokban igencsak gazdag tavalyi év...
2017.04.19. | Hírek, Szálloda
A Kempinski Hotel Corvinus földszintjének 2013-as átalakítása után határozták el a szálloda vezetői, hogy a rendezvényszintet is a legújabb, leginnovatívabb megoldásokkal újítják meg. A március végén befejeződött munkálatok eredményeként a szálloda első emelete immár...
2017.04.19. | Hírek, Italsor
Budapesten, a DiVino Gozsduban a borászok április 18-án személyesen mutatták be a tó körüli összefogás jegyében elkészült BalatonBor második évjáratát, amelyet összesen 24 pincészet készített. Budapest és a Balaton között számos hasonlóság van, ezek közül a...