Mégsem lesz kötelező a tápérték-jelölés

Mégsem lesz kötelező a tápérték-jelölés

Az eredeti tervekkel ellentétben december 13-tól mégsem kötelező Magyarországon a nem előrecsomagolt ételeken (tehát a kereskedelmi vendéglátásban sem) a tápérték-jelölés – hangzott el a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai napján. Mivel a...
Sok falatnyi Mexikó Újpest szívében

Sok falatnyi Mexikó Újpest szívében

A belvárostól távol tematikus éttermet nyitni némi bátorságot kíván, de a jól eltalált koncepció és a megfelelő kivitelezés könnyen sikerre vihető. Jó példa erre a mexikói konyhára építő Calavera, amelyet nyitása után egy hónappal már nem csak a szó szoros értelmében...
Jelen és jövő a minőségi közétkeztetésben

Jelen és jövő a minőségi közétkeztetésben

A közétkeztetés területén 1989 óta működő informatikai cég, a Quadro Byte Zrt. októberben a piaci terület szereplőinek szervezett kreditpontszerző szakmai konferenciát, ahol a résztvevők száma meghaladta a 300 főt. A Quadro Byte Zrt. megalakulása óta számítógépes...
Pop Up Bar a Jack Daniel’s-szel

Pop Up Bar a Jack Daniel’s-szel

Fennállásának 150. évfordulóját világszerte ünnepli a Jack Daniel’s lepárlóüzem. A legendás tennessei whiskeygyár számos meglepetéssel készül rajongóinak, Budapesten október végén nyílt meg a Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar. A Szervita tér mellett a tervek szerint január...
Megjelent a Vendéglátás novemberi száma

Megjelent a Vendéglátás novemberi száma

Hogy kerül a lócsont az olasz sonkába? Mi lesz a Bocuse d’Or világdöntőjének kötelező alapanyaga? Hogyan fogadták a magyar séfeket San Sebastianban? – kiderül legfrissebb számunkból. A tartalomból: Csökkenő áfakulcs, szaporodó gondok Bár pozitív előrelépésnek tartja a...
Lettország a tányéron

Lettország a tányéron

Riga kulináris kínálata bátran felveheti a versenyt számos észak-európai rivális várossal – az ár-érték arányt tekintve pedig egyedülállóan barátságos. És bár a világ vezetői konyhai kalauzai még nem fedezték fel a benne rejlő potenciált, a lett főváros bátran...
A legjobb bordóik – itthonról

A legjobb bordóik – itthonról

Idén már harmadszor szól a november a bordói szőlőfajtákról és boraikról. A Winelovers csapata idén is kiválasztotta, mely vörösborokat érdemes most innunk, kóstolójukon pedig ezúttal ingyenes kurzusokkal is készülnek. Bordeaux több olyan dolgot adott a világ...
Újbor kóstoló a Juniborászokkal

Újbor kóstoló a Juniborászokkal

November 16-án 18 órai kezdettel a fiatal borászokat tömörítő Junibor Egyesület tagjai tartanak kóstolót a legfiatalabb tételekből Budapesten, a Divino Gozsduban (VI. Király u. 13.) A belépő 2000 forint/ +500 Ft pohárletét, amelynek bevételével a Junibor Egyesületet...
Gallaratétól a Via Italiáig – Gianni története

Gallaratétól a Via Italiáig – Gianni története

Nem csupán recepteket oszt meg az olvasókkal, hanem történeteket mesél el könyvében Gianni Annoni. A Pomo d’Oro 15. születésnapjára megjelent kiadványban ugyanis felvázolja útját egy olasz kisvárostól a budapesti Arany János utcáig, saját és kollégái szemszögéből...
Ők a METRO kedvenc magánvállalkozásai

Ők a METRO kedvenc magánvállalkozásai

A METRO a világ 25 országában rendezte meg Own Business Day programját, hogy felhívja a figyelmet a mintegy 21 millió magánvállalkozás jelentőségére. A hazai vállalkozások részére október 11-én indította el „Kedvenc Magánvállalkozásom” pályázatát, melynek során a...