2016.11.15. | Alapanyagok, Hírek
Az eredeti tervekkel ellentétben december 13-tól mégsem kötelező Magyarországon a nem előrecsomagolt ételeken (tehát a kereskedelmi vendéglátásban sem) a tápérték-jelölés – hangzott el a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai napján. Mivel a...
2016.11.14. | Hírek, Konyha
A belvárostól távol tematikus éttermet nyitni némi bátorságot kíván, de a jól eltalált koncepció és a megfelelő kivitelezés könnyen sikerre vihető. Jó példa erre a mexikói konyhára építő Calavera, amelyet nyitása után egy hónappal már nem csak a szó szoros értelmében...
2016.11.14. | Céghírek, Hírek
A közétkeztetés területén 1989 óta működő informatikai cég, a Quadro Byte Zrt. októberben a piaci terület szereplőinek szervezett kreditpontszerző szakmai konferenciát, ahol a résztvevők száma meghaladta a 300 főt. A Quadro Byte Zrt. megalakulása óta számítógépes...
2016.11.10. | Hírek, Italsor
Fennállásának 150. évfordulóját világszerte ünnepli a Jack Daniel’s lepárlóüzem. A legendás tennessei whiskeygyár számos meglepetéssel készül rajongóinak, Budapesten október végén nyílt meg a Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar. A Szervita tér mellett a tervek szerint január...
2016.11.09. | Céghírek, Hírek
Hogy kerül a lócsont az olasz sonkába? Mi lesz a Bocuse d’Or világdöntőjének kötelező alapanyaga? Hogyan fogadták a magyar séfeket San Sebastianban? – kiderül legfrissebb számunkból. A tartalomból: Csökkenő áfakulcs, szaporodó gondok Bár pozitív előrelépésnek tartja a...
2016.11.09. | Hírek, Külföld
Riga kulináris kínálata bátran felveheti a versenyt számos észak-európai rivális várossal – az ár-érték arányt tekintve pedig egyedülállóan barátságos. És bár a világ vezetői konyhai kalauzai még nem fedezték fel a benne rejlő potenciált, a lett főváros bátran...
2016.11.09. | Események, Hírek
Idén már harmadszor szól a november a bordói szőlőfajtákról és boraikról. A Winelovers csapata idén is kiválasztotta, mely vörösborokat érdemes most innunk, kóstolójukon pedig ezúttal ingyenes kurzusokkal is készülnek. Bordeaux több olyan dolgot adott a világ...
2016.11.09. | Események, Hírek
November 16-án 18 órai kezdettel a fiatal borászokat tömörítő Junibor Egyesület tagjai tartanak kóstolót a legfiatalabb tételekből Budapesten, a Divino Gozsduban (VI. Király u. 13.) A belépő 2000 forint/ +500 Ft pohárletét, amelynek bevételével a Junibor Egyesületet...
2016.11.09. | Hírek, Konyha
Nem csupán recepteket oszt meg az olvasókkal, hanem történeteket mesél el könyvében Gianni Annoni. A Pomo d’Oro 15. születésnapjára megjelent kiadványban ugyanis felvázolja útját egy olasz kisvárostól a budapesti Arany János utcáig, saját és kollégái szemszögéből...
2016.11.09. | Céghírek, Hírek
A METRO a világ 25 országában rendezte meg Own Business Day programját, hogy felhívja a figyelmet a mintegy 21 millió magánvállalkozás jelentőségére. A hazai vállalkozások részére október 11-én indította el „Kedvenc Magánvállalkozásom” pályázatát, melynek során a...