Márton-nap: újborünnep és árverés a Bocknál 

Márton-nap: újborünnep és árverés a Bocknál 

A Bock Borászat idén is kétnapos rendezvénnyel készül a Szent Márton-napi újborünnepre. Két tonna liba, közel kétezer palack újbor, jótékonysági est és változatos fellépők várják az ide látogatókat. November 11. egykor a gazdasági év zárását és az adventtel kezdődő...
Szivarok és italok

Szivarok és italok

A Brody Studios (1064 Vörösmarty utca 38.) november 16-án idén második alkalommal rendezi meg CIGARS & GOOD SPIRITS rendezvényét, melyen Csetényi Csaba (Cigar Town) és Dez O’Connell (a Brody House Group bárkonzultánsa) vezetik be az érdeklődőket a kiválóan...
Hévízen tartott Mesteravató gálavacsorát az MNGSZ

Hévízen tartott Mesteravató gálavacsorát az MNGSZ

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség idei, november 5-én megrendezett Mestervacsorájának a hévízi NaturMed Hotel Carbona adott otthont. A több évtizedes múltú gálavacsora Volenter István séf irányításával készült, aki az idén vette át ezt a tisztséget Varga...
Kétszer három csillaggal debütált a szöuli Michelin Guide

Kétszer három csillaggal debütált a szöuli Michelin Guide

Most először jelent meg a Michelin Guide önálló városkalauza a dél-koreai fővárosról. A kiadványba két háromcsillagos, három kétcsillagos és 19 egycsillagos étterem került be. A francia kiadó szerint a kötetben jól látható a város kulináris kínálatának sokszínűsége,...
Falakat színezett újra a Royal vodka

Falakat színezett újra a Royal vodka

A Royal vodka 2016 augusztusa és októbere között három szürke betonfelületet tett színesebbé a Színes Város projekt szervezésében, a Boráros téren, a Petőfi-híd pesti lábazatánál és a VII. Kazinczy utcában. A harmadik projekt, a Kazinczy utcánál található tűzfal...
Marha és sajt a Balaton legjobb alapanyagai

Marha és sajt a Balaton legjobb alapanyagai

A Balatoni Gasztrotérkép vendéglősei és séfjei választották ki a legkiemelkedőbbnek tartott régiós alapanyagokat. A döntésnél figyelembe vették a folyamatos, megbízható minőséget, szállítási kapacitást, és persze a vendégek visszajelzéseit. A hagyományteremtő...
Szavazás az Ország Sörére

Szavazás az Ország Sörére

Az egyre színesebb hazai sörkínálatban, a fogyasztók segítségével keresik a legnépszerűbb magyar kisüzemi sört novemberben. A legkedveltebb ital jogosult lesz az „Ország Söre” cím viselésére. Október 31-én indult a Beerselection.hu kampánya, amelyben Magyarország...
Vegyes szüreti kép a borászatokban

Vegyes szüreti kép a borászatokban

Bár az idei évben az árvizek, a szárazság és a hideg világszerte megnehezítette a bortermelők életét, szakértők szerint a 2016-os évjárat összességében jónak ígérkezik. Magyarország meglehetősen vegyes képet mutat: míg a Dunántúl egyes régióiban extrém károkat okozott...
Természetes italok fesztiválja a Millenárison

Természetes italok fesztiválja a Millenárison

Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezett Mitiszol Fesztivál, amely november 12-én várja a látogatókat a Millenárison. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét,...
Wagyuból készít burgert a Zing

Wagyuból készít burgert a Zing

November 2-án nyílik meg a nagyközönség előtt is a Zing Burger legújabb étterme a Nádor utcában, amelyet október 27-én Kenderesi Tamás olimpia bronzérmes úszó közreműködésével avattak fel. Sztároknak kijáró médiaérdeklődés kísérte a sajtótájékoztatót, amelyen...